Pelletkachel kopen? Vier praktische tips!

Kiezen voor een pelletkachel is dus een goed idee. Om optimaal te kunnen genieten van uw investering moet u wel met een aantal dingen rekening houden.

Vermogen

Een van de belangrijkste elementen bij het kiezen van de geschikte pelletkachel is het vermogen van de kachel. Van belang daarbij is of de pelletkachel als bij- of hoofdverwarming wordt gebruikt. Vooral in dat laatste geval is het vermogen van tel.

Om de geschikte pelletkachel voor uw situatie te kiezen, moet u rekening houden met de woonruimte. Niet alleen de oppervlakte ervan, maar ook de isolatiegraad, het type woning (vrijstaand of rijwoning) en de gewenste temperatuur.

Die elementen beïnvloeden het geschikte vermogen voor uw ruimte, maar ze hebben ook een effect op het verbruik van de pelletkachel.

Waar wilt u de kachel plaatsen?

Een pelletkachel kan in het midden van een muur, in een hoek of zelfs vrijstaand worden geplaatst. Ook inbouwkachels bestaan.

Ook wat design betreft kunt u alle kanten uit, van klassiek tot modern. U kunt vaak ook zelf de kleur en de afwerking kiezen.

Kwaliteitsvolle pellets

Een pelletkachel die jaren meegaat, dat hangt van meerdere factoren af, waaronder de pellets zelf. Goede pellets zijn EN+A1 gecertificeerd.

Onderhoud

Elk verwarmingssysteem vraagt onderhoud, en dat is niet anders bij een pelletkachel. Wel kunt u het onderhoud grotendeels zelf doen: de verbrandingskamer moet gestofzuigd worden (tien tot vijftien minuten, wekelijks). Een jaarlijkse onderhoudsbeurt is een must.

Sommige pelletkachels beschikken over automatische asverwijdering. Kijk bij het kiezen van uw kachel eventueel voor een grotere aslade, die het makkelijk maakt om de as te verwijderen.

Helemaal overtuigd van de troeven van een pelletkachel?

Geen wonder, deze krachtpatsers hebben heel wat in huis. Toch nog wat vragen of wilt u zo’n pelletkachel eens van dichtbij in actie zien?

Daar staan wij helemaal achter! Van Roy heeft niet alleen pelletkachels, maar ook jaren expertise in huis. U hoeft ons niet op ons woord te geloven: onze puike score bij de recensies op Facebook (4,7 op 5!) vertelt het verhaal van onze tevreden klanten.

We helpen u met plezier verder met raad en daad. Kom dus gerust langs in een van onze toonzalen in Ophasselt of Affligem, of neem contact op. Tot gauw!