Pelletketels : Centrale verwarming op pellets
Tot 50% goedkoper dan aardgas of mazout

Hoog rendement

Net zoals bij ‘gewone’ centrale verwarming op mazout of aardgas, kunt u ook kiezen voor een hoogrendementsketel op pellets. Zelfde comfort, zelfde gebruiksgemak. De stookkosten liggen een stuk lager – tot 50%. En ook de emissiewaarden zijn laag.

Volwaardige ketel

In tegenstelling tot een hydrokachel, die aangesloten wordt op radiatoren en/of vloerverwarming ter ondersteuning van de CV-ketel en gewoon in de leefruimte staat, is een CV-ketel op pellets een volwaardige ketel, die meestal in de garage of berging wordt geplaatst. Verwarmen van sanitair water is perfect mogelijk, net als een combinatie met een zonneboiler.

Biotech – ÖkoFEN – Ekogren

De CV-ketel op pellets is aan een serieuze opmars bezig. Intussen bieden we al diverse modellen aan van drie merken: Biotech, ÖkoFEN en Ekogren. De ketels van het Oostenrijkse Biotech werken volautomatisch en halen een extreem hoog rendement dankzij een lambdasonde en Dual Combustion Control. Dit is een revolutionaire technologie waarbij de verbrandingsparameters worden aangepast aan de gebruikte pellets. Ook ÖkoFEN is een grote naam en staat bekend om zijn lage emissies van zowel verbrandingsgassen als fijnstof.

Graag advies bij uw pelletkachel of pelletketel?

Contacteer uw vakman en specialist pelletkachels